Loading...
Empty cart

No products in the cart.

Ποια πιστοποίηση αγγλικών χρειάζεται για σπουδές στο εξωτερικό;

Τί είναι το IELTS;

Το IELTS είναι ένα Διεθνές Σύστημα Αξιολόγησης της χρήσης της Αγγλικής Γλώσσας και απευθύνεται κυρίως στους υποψήφιους φοιτητές αγγλόφωνων Τμημάτων Πανεπιστημίων. Είναι το κύριο «πτυχίο» που αναγνωρίζεται από τα ξένα Πανεπιστήμια για την εισαγωγή σε αυτά, και αυτό γιατί θα πρέπει να αποκτηθεί ακριβώς πριν την κατάθεση της αίτησης του υποψηφίου προς το Πανεπιστήμιο της επιλογής του. 

Τι εξετάζει το IELTS;

Το IELTS Εξετάζει την ικανότητα των υποψήφιων να μπορούν να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν τα αγγλικά στο επίπεδο που απαιτείται για τη διδασκαλία του αντικειμένου σπουδών τους. Γι’ αυτό και δεν εξετάζει γραμματική και συντακτικό, όπως κάνουν όλα τα πτυχία Αγγλικών. Η τελική βαθμολογία του υποψηφίου είναι εκείνη που θα κρίνει το επίπεδο της επιτυχίας και της κατάταξής του. 

Πότε θα πρέπει να εξεταστεί κάποιος στο IELTS

Η απάντηση για το πότε θα πρέπει κάποιος να πάρει μέρος στις εξετάσεις του IELTS είναι απλή: Λίγο πριν καταθέσει την αίτηση για την εισαγωγή του σε ένα αγγλόφωνο πανεπιστημιακό Τμήμα. Κι αυτό γιατί έτσι απαιτείται από τις περισσότερες αντίστοιχες Σχολές. 

Αυτός ήταν ένας βασικός οδηγός για το πώς επιλέγουμε το κατάλληλο πτυχίο Αγγλικών για εμάς ή το παιδί μας. Μέχρι να φτάσουμε όμως στην επιλογή του πτυχίου, έχει ιδιαίτερη σημασία ο τρόπος με τον οποίο θα αποκτήσουμε τις γνώσεις που θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία. Εδώ μπορείτε να δείτε τον σωστό τρόπο για το “Πώς μαθαίνουμε μια ξένη γλώσσα.”